måndag 23 augusti 2010

Vilka lärdomar drar du nu, Thomas Bodström?

P3 Nyheter berättar idag om att Thomas Bodström (S) backat ur ett frivilligt drogtest som programmet velat att han och Tant Gredelin (M) skulle göra (eftersom de båda förespråkar sådana tester - Tant Gredelin förespråkar dessutom tvångsmässiga drogtester av barn).

Bodström skyllde på att han var "för svettig". Han utvecklar detta i Aftonbladet:
Jag trodde att det handlade om att ta en sån där liten grej i armen eller möjligtvis ett blodprov. När jag fick klart för mig att jag skulle kissa inne på en toalett inför en annan person kände jag att det var alltför integritetskränkande.
Men god morgon och välkommen till verkligheten, Bodström! Det är ju precis detta som varit kritiken mot drogtesterna. Hur kan du ha missat det?


Thomas Bodström. (S)vettigt värre.

Förhoppningsvis har Bodström nu fått sig en minnesbeta: "frivilliga" drogtester är kanske inte alltid så frivilliga? Och alla drogtester, frivilliga som ofrivilliga, kan upplevas som integritetskränkande. Vilka lärdomar drar du av det, Thomas Bodström?

Fotnot: Maria Larsson (KD), "MinisterMaria" på Twitter, twittrar följande: "Thomas Bodström. Om du är mindre svettig idag kan vi drogtesta oss tillsammans. Vuxna måste vara ett föredöme." Lite roligt faktiskt. Det hade jag gärna velat se: Bodström och Larsson tillsammans, på en toalett, kissandes inför publik. Eller också inte.

AB, DN, Expr, SvD.

7 kommentarer:

Mattias sa...

Min flickvän kommenterade efter en skogspromenad att jag alltid valde en nedförsbacke när jag skulle kissa.

Jag hade inte tänkt över det innan, men efter att jag först trott att det kanske var en undermedveten önskan att kissa längre, så kom jag på att det nog bara var en praktisk orsak: att kisset inte skulle rinna tillbaka och in i skorna. Som när man kissar i motvind ungefär.

Anonym sa...

Vad döljer han? Vad hade han tagit för preparat som fick honom att hellre bli misstänkt som "husbehovsknarkare" än att det skulle avslöjas vad han hade i kroppen??

Stardust sa...

Äh, om han tagit en sömntablett eller två, det skiter väl jag i. Hur många har inte använd bensodiazepiner då och då för att kunna somna, med eller utan recept?

Johan sa...

Ja, vi skiter i det, men inte media. "Här testar Bodström positivt" hade ju inte varit en särskild lyckad rubrik sista månaden innan valrörelsen, även om det bara rörde sig om sömntabletter eller betablockare för nervositet eller vad det nu kan vara som folk tar.

Anonym sa...

Hahaaa..rent mjöl i påsen var det.

Det politiker inte vill går bra att packa på medborgarna

Jah Hollis sa...

Och vad har Beatrice Ask lärt sig? Att det alltid är bäst att göra som Storebror säger?

Stardust sa...

Hon är ett hopplöst fall, tyvärr.