fredag 22 februari 2008

Känd sprutbytesmotståndare ordförande i HIV-rådet

Läste just på nyhetssiten Drugnews att folkhälsominister Maria Larsson utsett moderaten Christer G Wennerholm till ny ordförande i Rådet för samordning av insatser mot hiv/aids. Wennerholm känner jag mest som bloggande sprutbytesmotståndare, vilket omedelbart låter antyda att detta är fel man för posten.

Varför blir jag inte förvånad över att Maria Larsson - med osviklig okänsla för det mesta - utser en känd sprutbytesmotståndare till orförande för hiv-samordningen? Efter regeringensskiftet närde jag vissa förhoppningar om att den nya regeringen skulle lyckas med det som den saktfärdige Morgan Johansson misslyckades med, nämligen att införa en vårdgaranti på missbruksområdet. Denna förhoppning har dock kommit rejält på skam - faktum är att Larsson & co för närvarande håller på att sabotera hela den positiva utveckling som Mobilisering mot narkotika stod för.

Nej, det är nog lika bra att vi inser det redan nu: klantregeringens mandatperiod kommer att innebära fyra förlorade år, åtminstone i narkotikapolitiskt hänseende.

Inga kommentarer: