fredag 28 maj 2010

Propagandisten Mattias Lundbäck slår till igen

"Bland forskare och personer som arbetar med sjukskrivningsfrågor i vården är enigheten stor om att rehabiliteringskedjan lett till stora förbättringar", skriver Mattias Lundbäck på sin blogg.

Jaså? Belägg och källhänvisningar efterfrågas, Mattias. Till skillnad från dig är jag verksam som forskare, och jag har sannerligen inte märkt av den "enighet" du talar om - varken när det gäller reformens förtjänster eller brister, ska dock sägas.

5 kommentarer:

Vilsen sa...

Njuter!

Anonym sa...

Jag arbetar med sjukskrivningar och ingen, jag upprepar ingen tycker att nuvarande system är bra. Tvärtom så är det ofta en diskussion kring detta i fikarummet och alla anser det vara en grotesk politik som förs.

Stardust sa...

Inom vilken verksamhet jobbar du? Jag har farit runt och pratat för kassa-anställda, läkare och annan sjukvårdspersonal samt en massa forskare. Ingen som arbetar praktiskt med rehabkedjan har tyckt att den är något "fantastiskt verktyg", de flesta är mer eller mindre kritiska. En del läkare är positiva, men de allra flesta är negativa på gränsen till förbannade. Kassapersonal är mestadels negativa, åtminstone de som arbetar "på golvet". Forskare är också kritiska, förutom nationalekonomer (om jag generaliserar).

Anonym sa...

Visst är det så att det finns många som ser fördelar med kedjan, även hos de som arbetar i "branschen", se ex RiR 2010:9 där personal från kassan intervjuats. Kedjan har den positiva sidan med sig, enligt mig, att alla som varit sjuka länge får (måste) ta del av resurser som finns hos AF. Den möjligheten borde tillhandahållas tydligare vara implementerad i en sjukskrivningsprocess utan att man har de snäva tidsgränser som finns idag. Men kedjans utformning är idag absurd.

Anonym sa...

Clownerna inom alliansen är så öppet fega och ynkliga så de törs inte ens släppa på kommentarer på sina bloggar. Är det såna här "kommunikativa" pajaser vi ska ha fyra år till? Som tvingats till reträtt efter reträtt i denna frågan. Viket visar hur ogenomtänkt kedjan är. Att skadade soldater ska tvingas åka ambulans till AF för att ta jobb som jourhavande skitplockare på Östermalm visar vilken sopregering detta varit. De är en belastning för borgerligheten. Kommer aldrig mera att rösta på dessa ynkryggar som alliansen bröstar sig med, för det de gjort mot våra svagaste i samhället. Fy fan vad äckligt dessa fegisar beter sig. Att skämmas ingick inte i deras uppfostran.