torsdag 18 februari 2010

Bomba Teheran?

Nytt hårresande uttalande av Jimmie Åkesson idag i Sydsvenskan, i en intervju med Niklas Orrenius, apropå SD:s avskaknad av utrikespolitik.

I artikeln berättar Åkesson att SD medvetet har valt bort utrikespolitiken, eftersom partiets väljare ändå inte anser att den frågan är viktig. Ett annat skäl som framkommer är att utrikespolitik är en potentiell konfliktfråga inom partiet, ja kanske till och med inom partiets inre krets ("de fyras gäng").

Men sen undslipper sig Åkesson en rejäl groda. Möjligen ska det ses som någon sorts skämt, men det är i så fall tillräckligt anmärkningsvärt bara det.

Orrenius: SD brukar ju vilja bekämpa islamism. Är det inte bra att slåss mot talibaner ur ert perspektiv?

Åkesson: Vi är ju inte i Afghanistan för att bekämpa islamism. Om man ska bekämpa islamism hade det varit bättre att bomba Teheran.


Därefter säger Åkesson i och för sig att han inte vill bomba Teheran eftersom "det är inget bra att hålla på med bomber". Men bockfoten har återigen visat sig.

Läs hela artikeln här.


Jimmie Åkesson. Bockfoten tittar fram.

Jag noterar också, med stigande förtjusning, att SD-kurirens hemsida fortfarande stolt redovisar resultatet av den opinionsundersökning i november då partiet nådde 7,2 procent av sympatierna. Att det kommit sådär femtielva opinionsundersökningar sedan dess, varav den senaste gav partiet väl under 4 procentsspärren, tycks inte vara något som ger anledning att uppdatera hemsidan ;-)

Inga kommentarer: