onsdag 29 juni 2011

Bidragsfusk: reaktioner

Petter Larssons och min DN Debatt-artikel om det överdrivna bidragsfusket väckte stort rabalder på midsommarafton och togs upp av en stor mängd medier, däribland Ekot, Rapport, Svenska Dagbladet och Expressen.

Senare har även en del ledarkommentarer börjat droppa in. Tyvärr enbart från socialdemokratiska tidningar. Varför, kan man undra? Är borgerliga tidningar bara intresserade av bidragsfusk när de kan utmålas det som ett stort och allvarligt samhällsproblem?

Idag svarar socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i DN. Det är ett klent svar där Kristersson inte har något i sak att anföra mot det vi skrev. Förhoppningsvis får Petter och jag chans till en slutreplik, annars kommer jag skriva ett längre svar här på bloggen.

Aftonbladets ledarblogg
Allehanda
Dagens ArenaKarlskoga-Kuriren
HD Kultur
Värmlands Folkblad

6 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Toppenartikel. Tyvärr kommer nog "debatten" att fortsätta som vanligt redan om några dagar.

Eva Berglund sa...

Bra jobbat Björn ... Undertecknad som i viss mån är konspiratoriskt lagd får en känsla av att det kanske inte var en slump att artikeln togs in till midsommar :-)
Men bra att många läst trots detta ... Dock inte Alliansen vad det verkar ...

Stardust sa...

Tack ska ni ha.

DN:s nuvarande debattredaktörer har jag bara goda erfarenheter av (till skillnad från vad jag hade av deras företrädare Mats Bergstrand). I detta fallet meddelade DN snabbt att de ville publicera artikeln. Vi fick sen välja mellan fredagen (midsommarafton) och måndagen, men vi valde fredagen, främtst för att vi antog att det skulle vara mindre konkurrens om uppmärksamheten då. Då blev också fallet, eftersom Ekot nappade på artikeln. Att få en DN Debatt och en Ekot-huvudnyhet på samma dag kan man inte klaga på :-)

Stardust sa...

Den nuvarande redaktören heter Bo G Andersson och hans biträdande är Peter Ganneby. De har publicerat fem av mina artiklar på ett och ett halvt år, så jag gillar dem skarpt :-)

Anonym sa...

... återstår så att se om Bonniers lekstuga ger er en slutreplik och när i så fall. Hursomhelst var det en elegant bredsida som kommer kosta Schlingmann ansenlig tid att fundera ut hur det ska hanteras retoriskt.

Till dess kommer Kristersson att upprepa det förinspelade meddelandet likt en telefonsvarare. :P

Anonym sa...

Magnus Erixon på Sundsvall tidning skrev om artikeln igår.