fredag 4 februari 2011

Rasistisk dårpippi

Förlåt min långa bortavaro från bloggen, men tiden har helt enkelt inte räckt till i december och januari. Nu har allt dock lättat och det är därför dags att dra igång igen så smått.

Jag börjar med en kort kommentar om Leif Vogel, sverigedemokraten i Knivsta som uteslututs ur partiet efter rasistiskt uttalanden. Vogel skickade e-post med rasistiska tirader till Upsala Nya Tidning, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. Så här skrev han bland annat:
När jag bodde i Barkarby så tyckte jag det var jobbigt att se dessa svartingar sitta på Cafe /pitzeria på bästa arbetstid. Nu upplever jag samma sak i Knivsta. Och jag frågar dig: Varför skall vi stressa fram för att försörja dina negrer? I kväll var det 4 st svartingar på pitzerian och 5 st på sträckan mellan posten och Thunmanskolan.
Felstavningarna är Vogels. För SD blev uppmärksamheten så pinsam att man fann för gott att propellera Vogel ut ur partiet på studs. I BBC:s Hardtalk skyllde Jimmie Åkesson på att SD är ett litet och snabbt växande parti och att det är svårt att undvika problem av det här slaget.

Det är en dålig ursäkt. SD har naturligtvis inte varit ovetande om Leif Vogels åsikter. Vogel var partiets gruppledare i Knivstas kommunfullmäktige, och det var inte första gången han skickade rasistiska e-postmeddelanden. Efter min artikel om SD på DN Debatt härom året fick jag själv ett flertal förvirrade, uppenbart främlingsfientliga meddelanden från dårpippin ifråga, men jag visste inte då att han var faktiskt var SD-politiker. Jag trodde att han var en vanlig knäpp rasist, inte en organiserad sådan.

Nej, att SD tvingas utesluta medlemmar efter rasistiska uttalanden beror inte på att SD är litet och snabbt växande. Det beror på att SD är ett parti som organiserar just rasister, främlingsfientliga och annat böss. Ett skitparti, helt enkelt.

Läs även Niklas Orrenius i Sydsvenskan.

UNT1 UNT2 TV4 Uppland SvD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en alternativ stavning (mer fonematisk) men knappast felstavat. Dock skulle jag då istället ha valt "pitsa/pitseria".

Är alla som är mot fri invandring rasister?

/JA

Stardust sa...

Nej, självfallet är inte alla som är emot fri invandring rasister. För övrigt vet jag inget land som har fri invandring - Sverige har det definitivt inte.

Alternativ stavning, my ass. Jag har fått e-post från herr Vogel, som jag nämnde i inlägget, och gubben stavar som en kratta. Det är dock inte därför jag tycker illa om honom. Det är för att han är en tvättäkta äckel-rasist.