tisdag 8 juli 2008

Galen video med Cramps

Eftersom jag är teknisk idiot har jag inte lärt mig ännu hur man laddar upp videor till bloggen ()berätta gärna, Gissur!). Så ni får hålla till godo med följande länk, som går till en av mina absoluta favoritvideor: Cramps spelar ett gratisgig på Napa State Mental Hospital under en turne 1978.

Det är helt galet, inspelat med ryckig handkamera, bandet står i princip på golvet och spelar, patienterna dansar på scenen och det är ett alldeles vansinnigt drag. Ljudet är överraskande bra med tanke på omständigheterna.

Jag såg Cramps på KB härom året. Det kostade 500 spänn och var värt vartenda öre. Här är samma låt från den konserten som från Napa State-videon ovan. Ljud- och bildkvaliteterna är eländiga, men ni får lita på mig när jag säger att det var ett jäkla drag även då, 28 år efteråt.

Nu är det för övrigt exakt en månad kvar till Way Out West-festivalen i Göteborg. Det blir min första rockfestival på en herrans massa år, men jag bara måste se The Sonics, som gjort comeback efter 40 år i träda.

Och apropå inget: Här är en video med Bassholes, ett band som skulle ha spelat på min gamla nation för sådär tio år sedan. Sångaren Don Howland visade sig till allas förvåning vara lärare, men lovade att komma över för en spelning under ett skollov. Tyvärr blev det hela inställt eftersom Howland istället fick använda lovet i fråga till att sitta av ett kortare fängelsestraff. Det gjorde oss mindre förvånande än yrkesvalet...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du kopierar koden i fältet som heter "Embed" till höger om filmen på YouTube. Koden lägger du sedan in där du skriver bloggtexten.

Stardust sa...

Tack Christopher! Ska du till Almedalen förresten? Eller du kanske redan är där?

Stardust sa...

Äh, märkte just på din hemsida att du inte skulle det.

Anonym sa...

Nix, ska inte dit. Ska du?