måndag 3 maj 2010

Onödigt och osmakligt

De senaste dagarna har ett stort antal tidningar, därbland Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, samt även Rapport i SVT, rapporterat om ett kommunalråd i en Stockholmsförort som tvingats avgå efter att han påträffats naken och kraftigt berusad på sin arbetsplats. Det var redan känt att kommunalrådet har alkoholproblem, och han har vid ett tidigare tillfälle varit berusad på arbetet.

Självfallet är detta en nyhet som lokala Stockholmstidningarna måste rapportera om. Jag har dock svårt att förstå varför riksmedier som Aftonbladet, Expressen och Rapport slår upp nyheten så stort, och dessutom publicerar kommunalrådets namn och bild. Det är både onödigt och osmakligt att medierna gottar sig åt detaljer kring denna tragedi.

Idag noterar jag även att en framtida rödgrön regering kommer att sparka Folkhälsoinstitutets generaldirektör Sarah Wamala. För på annat sätt kan väl inte Hans Hoffs (S) debattartikel i dagens Aftonbladet tolkas?

2 kommentarer:

Ulf Bjereld sa...

Instämmer helt i det onödiga i den så stort uppslagna publiceringen och namngivningen. Här är ett område där utvecklingen verkligen är trist.

Anonym sa...

Håller med om att det verkligen är låg journalistisk nivå att skriva ut namn på en människa som är i en så sårbar situation.

Att man som politiker får så ut med en hel del påhopp ingår så att säga men det måste finnas ett golv för hur lågt påhoppet får vara.

Skrebban