onsdag 14 juli 2010

Littorinaffären blåser över?

Sven Otto Littorin låter sig idag intervjuas (via mail) i Dagens Nyheter. Han förnekar kategoriskt anklagelserna om sexköp och svarar rent allmänt konkret på de frågor som ställs.

Om Aftonbladet inte har mer att komma med (i så fall lär det komma imorgon!) tror jag att denna affär nu kommer att blåsa över, vilket i så fall är skönt. Det är positivt för demokratin om valrörelsen kan fokusera på konkret politik och ideoogiska vägval, inte personcentrerade affärer.

De rödgröna partiledningarna har hittills hållit sig förvånansvärt lugna och inte i onödan uttalat sig om affären. Låt oss hoppas att det fortsätter så. Om inget mer framkommer så har de rödgröna sannolikt inget att vinna på att försöka göra partipolitik av denna trista historia.

En längre diskussion kring enskilda politikers moral kommer bara att bidra till ökad misstro mot politiker i allmänhet. I förlängningen kan detta gynna ett parti som Sverigedemokraterna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu börjar man ju mer och mer vakna upp till att Arrogansregeringen bara är ett gäng låtsasskådespelare som kan spela vilka roller som helst, förutom just att vara MÄNNISKOR. En förolämpning mot alla de svaga som drabbats av den hårt cyniska, känslaiskalla politiken, att dessa svaga människor inte betytt nånting i jämförelse med om nån har kladdat nåt om sx eller inte.. Så värderar vi numera människor. Spotta och håna svaga människor som är för fattiga och ordsvaga för att kunna försvara sig, men kludda nåt om sx - och du är GONE! Rätt eller fel?

Lars-Erick Forsgren sa...

Jag har en kommentar här:
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/07/journalister-och-smutsig-politik.html

Har även kommenterat detta i tidigare inlägg. Scrolla ner bara...