måndag 31 mars 2008

Uslingar

Jag har inte haft tid att skriva del 2 av rapporten från SBF-konferensen ännu, men medan ni väntar kan jag rekommendera Sydsvenskans utmärkta artikelserie om korruption och nepotism inom den skånska HSB-ledningen. Tidningen har hittills publicerat tre långa artiklar, och fler lär komma. Det måste vara underbart att vara journalist när man får tag i sådana här godbitar!

Vad sakfrågan beträffar så tycks det hela handla om ett närmast klassiskt fall av korrution: HSB Skånes VD Roy Hansson har - med benägen hjälp av polaren Larry Andow, styrelseordförande - skott sig rejält på medlemmarnas bekostnad: lyxbilar och stora fallskärmar som det alltid handlar om. I vevan har han dessutom lyckats gynna både sina barn (med hyresreduktioner och anställningar) och polaren Larry. Man garvar och tar sig för pannan!

Om det som skett på något sätt är brottsligt lär väl visa sig (jag förutsätter att polisen i Skåne fått in ett antal polisanmälningar från upprörda HSB-medlemmar). Att det hela är omoraliskt är helt givet. Eftersom jag är en förespråkare för att kalla saker vid deras rätta namn är följande tillnamn hädanefter förknippade med herrarna Hansson och Andow: Uslingar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det någon som är förvånad...
Kommer ni ihåg BPA