tisdag 11 mars 2008

Rasistnytt i P1

Idag har Ann-Charlotte Marteus skrivit en intressant ledare i Expressen. "Är det rimligt att Sveriges Radio har fyrtio minuter "Rasistnytt" i P1, måndag till fredag?", undrar Marteus. Det är en fråga som jag själv har ställt mig många förmiddagar.
”Ring P1” är alltid tjockt med människor som häver ur sig dumheter om invandring. Jag menar dumheter. Det handlar om ogenomtänkt, felinformerat, osammanhängande dravel.

”Ring P1” sprider hat och oemotsagda fördomar, timme efter timme efter timme. Är det Sveriges Radios uppfattning att dumhat är en angelägen kulturyttring? Kan vi se fram emot det fräcka programmet ”Ring och säg vad du verkligen tycker om homofiler!”?Eller vill public service profilera sig just med samhällsnyttigt invandrarhat?Det är faktiskt inte okej. Lägg ner ”Ring P1”.

Ring P1 har ett visst underhållningsvärde just på grund av alla tokstollar som ringer in och häver ur sig dumheter, men oftast lämnar programmet mest en känsla av skam efter sig. Varför ägnar jag tid åt att lyssna på den här typen av skräp? Varför är jag road av att höra uppenbart lågbegåvade idioter häva ur sig en massa fördomar? Är jag skadeglad på något sätt, och i så fall varför? Nej, jag håller med Marteus: Det är nog dags att lägga ner Ring P1.

4 kommentarer:

Watchlar sa...

Expressen har ett visst underhållningsvärde just på grund av alla tokstollar som skriver och häver ur sig dumheter, men oftast lämnar tidningen mest en känsla av skam efter sig. Varför ägnar jag tid åt läsa den här typen av skräp? Varför är jag road av att läsa när uppenbart lågbegåvade idioter häver ur sig en massa fördomar? Är jag skadeglad på något sätt, och i så fall varför? Nej, det är nog dags att lägga ner Expressen och Marteus krönikor.

Stardust sa...

Wow, vad duktig du är som bemästrar copy-paste-funktionen! Vilken kompetent liten sverigedemokrat!

Bearwalk sa...

Watchlar, det är ju bara att sluta köpa Expressen!

Tänk om det vore lika lätt att slippa finansiera ett SR-program...

Elkestorm sa...

Klart att åsikter som etablissemanget inte gillar skall censureras bort för det är ju så demokratin fungerar!