tisdag 29 juni 2010

Magnus Betnér vs. Sverigedemokraterna

Komikern Magnus Betnér har under ett par månader publicerat en rolig och skarp granskning av Sverigedemokraterna på sin blogg. Det är rolig läsning som rekommenderas, särskilt för alla osäkra väljare som funderat på att lägga sin röst på partiet (1, 2, 3, 4, 5).

4 kommentarer:

Niclas Kuoppa sa...

Betnérs humor är inte min grej, men jag skulle bli djupt förvånad om inte han inom 10 år headhuntas på någon svettig krog i Almedalen till något Riksdagsparti eller något framtida nybildat parti eller rörelse. Han kommer inte att kunna hålla sig från den etablerade politiken hur länge som helst. Man riktigt ser hur han tänker att "det där kan ju för fan jag göra bättre!" Han kommer att försöka. Han kommer att misslyckas. Han kommer att återgå till komiken.

Anonym sa...

Glöm inte att även läsa SDs budget och gör din egen bedömning.

http://sverigedemokraterna.se/files/2010/06/Skuggbudget-2010-version-2.1.pdf

Kraxpelax sa...

Det politiska falskepelet Invandringens kostnader. En viss bloggare Bentnér vränger till det så man blir mörkrädd. Det är så utrbiota billigt dumt och förljuget och inställsamt så klockorna stannar. Det mesta är kostnader "för att ha medborgare", utbrister apan triumfatoriskt. Dumheter. Det är ju just detta som är poängen. Invandringens kostnader skall självklart jämföras med vilka kostnader vi skulle ha haft om invandringen inte hade förekommit. Poängen är precis att kostnaden för att ha medborgare ökar enormt, i synnerhet genom arbetslösheten som ligger runt 10% och lär bestå. Politikernas cyniska spel går ut på att öka arbetsutbudet och därmed sänka lönerna och därmed höja profiterna och därmed öka de ekonomiska klyftorna. Det är en direkt folkfientlig linje kring vilken politisk konsensus råder. De rikas klasskamp mot de fattiga. Som respons på detta falskspel kommer jag att rösta på Sverigedemokraterna. Jag rekommenderar alla ärliga medborgare att göra detsamma.

Denna Sida Upp!

Therese Borg sa...

Jag har alltid hyst respekt för Betnér och betraktat honom som en klarsynt och uppfriskande komiker med gott om intelligens. Men efter att ha läst detta måste jag omvärdera.

Precis lika lite som alla andra framför Betnér något med substans i, det är bara ett enda långt raljerande med stöd enbart i hans egna oförstående tankar istället för i den politik SD vill föra.

För alla intelligenta människor står det fullkomligt klart att våra intryck påverkas av den inställning vi har redan på förhand. Det vill säga av våra fördomar. Vi tenderar att se det vi tror att vi ska få se. Detta har sällan varit tydligare än i detta sällsynt misslyckade försök att göra komik av det enda verklighetsförankrade parti som Sveriges väljare har att rösta på i höstens val.