onsdag 3 december 2008

Apropå sociala orsaker till missbruk

Som tidigare meddelats röstade en stor majoritet av den schweiziska befolkningen för ett permanentande av heroinförskrivningsverksamheten i landet. Med anledning av detta uttalade Sabine Geissbuhler, president i den schweiziska föräldraföreningen mot narkotika, följande:
I would never, never, put my children into a heroin prescription programme. What kind of freedom is that? I'd rather they were dead.

Fy tusan, inte undra på att den kärringens barn fastnat i missbruk!

Så här ser hon ut förresten:

4 kommentarer:

Kristoffer sa...

Läskig kärring. Hon är ju värre än vår svenska vem-som-helst-kan-falla-dit-på-knarket vi-har-inget-med-det-att-göra någon-har-förlett-mitt-barn föreningen mot narkotika.

Stardust sa...

Ja, riktigt läskig. Den svenska föräldraföreningen tycker jag har bättrat sig avsevärt under senare år, särskilt sedan de kastade ut Lena Larsson (som väl är så nära Geissbuhler vi kommer i Sverige). Det känns som att det finns hopp om FMN.

Kristoffer sa...

Vad säger du, har de börjat utesluta alltför extrema medlemmar? Vet du något om detaljerna? Länktips?

Stardust sa...

Nej, inte utesluta, men marginalisera. Lena Larsson och hennes gelikar var mycket missnöjda med den mer rimliga och humanitära (för att vara FMN!) inriktning som föreningen valt under ordföranden Gunilla Persson. Bland annat hade FMN ändrat sin tidigare helt avvisande inställning mot läkemedelsassisterad behandling och förbjudit Larsson att uttala sig i riksföreningens namn (vilket hon gjort tidigare, och på ett förskräckligt sätt om du frågar mig). Detta gjorde att Larsson och hennes falang försökte sig på en "palatsrevolution" vid den senaste FMN-kongressen, men de förlorade lyckligtvis mycket stort.

Det hela går att följa genom att bläddra igenom FMN:s tidskrift "Anhörig", numren som berör kongressen och numren dessförinnan (finns i pdf-fullformat på www.fmn.org.se). Mycket klargörande om de slitningar och bråk som finns mellan föreningens båda falanger.

Larsson får, om jag förstått det hela rätt, nöja sig med att representera FMN:s lokalförening i Järfälla. Eller talibanförening, skulle jag kanske säga.

Och nu har även KRIS börjat sönderdela sig, verkar det som. Två falanger, en med Christer "magkänslan" Karlsson och riksförbundet och en med Peter Söderholm och Stockholmsaavdelningen. Vet dock inte cad detta bottnar i - men det borde vara välgörande för narkotikadebatten ;-)